2023.02.04.

Ilyen a szórakozás Uzakival – Uzaki-chan wa Asobitai!

Uzaki és a drágalátos senpai története teljesen átlagos és nem is mutat túl a saját határain. Nincsenek benne nagy megfejtések, sem fordulatok, mégis ki tud kapcsolni és némi könnyed szórakozást nyújtani.

Úgy hiszem, hogy több pozitívumot érv is a megnézése mellett szól. Egyrészt, aki szereti a slice of life animéket, annak mindenképpen kötelező. A másik ok, hogy a főszereplőnőnk 20 éves, így alkohol fogyasztás van (végre, nem azok az ostoba megjegyzések, hogy kiskorú vagyok…), illetve, hogy ecchi mivolta ellenére rendkívül keveset mutat. Bár Uzaki melle a termetéhez képest óriási (lásd a pólóját 🙂 ), ugyanakkor koránt sem ezek előtérbe hozása vagy egyes félreérthetőbb jelenetek (lásd: meglátjuk meztelenül mert épp fürdik vagy hasonlók) képernyőre tolása fogja játékidő nagy részét kitölteni, függetlenül attól, hogy néhány másodperce képes demonstrálni ezt az oldalát is, szigorúan lightos módon.  Külön említés tennék arról, hogy bár az anime két egyetemistáról szól, az iskola nem képzi szerves részét a sztorijuknak.

A hangsúly Uzaki és Sakurai kapcsolatán van, kettőjük viszonyának fokozatos felépítésén. Meg van közöttük a kémia, személyiségük viszonylag egyedi, de láttunk már hasonló tulajdonságokkal rendelkező karaktereket. Bár az anime lezárása nem maradandó, talán némi hiányérzetünk is támad, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a folytatás most – 2022-ben – fog érkezni, körülbelül másfél évvel az első évad premierje után. Kötetlen, légies, jópofa, de komolyabb gondolatokat ne várjunk tőle. A mellékkarakterek is jól sikerültek, nem idegesítőek és valamilyen szinten szerepet vállalnak a két főszereplő előremenetelésében.

Jómagam amondó vagyok, hogy bárki, aki a slice of life-t és/vagy komédiás cuccot keres, annak érdemes lehet megkukkantania. Nem állítom 100%-os magabiztossággal, hogy nem fog csalódni, azonban bőven van ennél jóval több kukázni való sorozat is.

Értékelés: 7.5/10

ELŐZETES

IMDB

Uzaki-chan Wants to Hang Out! Animation, Comedy, Drama, Romance | July 10, 2020 (Japan) Summary: Sakurai Shinichi's one wish is for a little peace and quiet. But Uzaki Hana his boisterous, well-endowed underclassman has other plans. All she wants is to hang out and poke fun at him, this... Read all
Countries: JapanLanguages: Japanese

Forrás(ok): A képek az animéből származnak.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Egy zseniális dokumentumfilm az Xbox-ról!
Next post Thor: Szerelem és mennydörgés – Előzetes
0
Would love your thoughts, please comment.x