2023.02.05.

Nézzünk bele: Itai no wa Iya nano de Bougyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu

Az Itai no wa Iya nano de Bougyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu-ból jelenleg 6 epizód jött ki (magyar viszonylatban) és meg kell mondjam, eddig igazán ígéretesnek tűnik.

Bevallom őszintén, hogy nem néztem utána pontosan, de szerintem az isekai műfaj elterjedése meglehet, hogy nagyrészt a 2012-ben debütáló Sword Art Online-nak volt köszönhető. Igaz, hogy az Accel World még a SAO előtt jelent meg, azonban az utóbbit jobban felkapták és MAL-n is több, mint 1 millió user értékelte az A-1 Pictures stúdió munkáját. De mindegy is, hiszen akármi is robbantotta ki a isekai lázat, olyan művekkel lettünk gazdagabbak, mint a Log Horizon, az Overlord, a KonoSuba, a Tensei shitara Slime Datta Ken, Tate no Yuusha no Nariagari, No Game No Life vagy épp a Shinchou Yuusha: Kono Yuusha ga Ore Tsueee Kuse ni Shinchou Sugiru. Természetesen a fentebb említett címeken kívül is van még bőven ebben a kategóriában versenyző anime.

A mai anime Maple-ről szól, konkrétabban Kaede Honjou-ról, akit barátja Sally (avagy Risa Shiromine) vesz rá, hogy a kipróbálja az új VRMMO játékot, a New World Online-t. Kaede nyilvánvalóan így is tesz, kiválasztja a hősét, majd regisztrálja Maple néven. Mivel főhősnőnk az esetleges sérüléseket igyekszik elkerülni, ezért kizárólag egyetlen célra koncentrál: a védelemre. 

Ennél bővebben nem szeretném kifejteni (egyenlőre, később írok róla), de úgy hiszem, hiba lenne kihagyni Maple és Sally kalandjait. Egy kellemes, megmosolyogtató és szórakoztató animével van dolgunk, amit saját véleményem szerint eddig jól tálaltak és bízom benne, hogy ez a színvonal a jövőben is megmarad (kivéve, ha emelkedésnek indul). A magyar fansub csapatok közül a Guddo-FanSub viszi a projektet.

Kis szösszenet:
Aki nem tudná, mi azaz isekai: Az isekai-ban a főhős (átlagos, földi eredetű személy) átkerül valamilyen módon (pl. meghal és itt születik újjá, megidézik stb...) egy másik világba, ami többnyire fantasy világ (lásd: KonoSuba, Tensei shitara Slime Datta Ken). Vagy "bennragad". Utóbbi olyan animéknél jellemző, amik egy játék világában játszódnak, majd a főhős(ök) valamilyen oknál fogva bent ragadnak a játék világába és nem tudnak kilépni, ezáltal veszik kezdetét a történet. Ilyen pl. az Overlord, a SAO-nak is ez volt a koncepciója és ha az emlékezetem nem csal, a Log Horizon is.

Egy hoszabb PV hozzá!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Mi van a Breakers-el?
Next post A szemetelés művészete
0
Would love your thoughts, please comment.x