2023.02.05.

Horizon: Zero Dawn PC-n?

Még tavaly decemberben reppent fel a pletyka, miszerint a Horzion: Zero Dawn PS4 exkluzív játéka PC-re is megjelenhet.

A Horizon: Zero Dawn a Guerrilla Games PlayStation 4-exkluzív, nyílt világú TPS-e, melyben egy rendkívül képzett vadász, Aloy bőrébe bújva kalandozhatunk egy olyan poszt-apokaliptikus játékban, melyben a gépiesített világ és a természet furcsa egybefonódása az úr. Utazásunk során választ kapunk rá, hogy mi történt a többi civilizációval, miért váltak domináns fajjá a gépek és misztikus relikviákat fedezhetünk fel, titokzatos létesítményeket járhatunk be és egy részletesen kidolgozott craft-rendszerrel alkothatunk, mindezt ráadásul váltakozó napszakokkal és időjárással körítve. A harcrendszer lényege, hogy kitapasztaljuk a nálunknál sokkal erősebb ellenfelek gyenge pontját és kihasználjuk a fürgeségünket: csak így lehet sikeres a vadászat.

Forrás: GameStar

Kétség sem fér hozzá, hogy a 2017-es év egyik legnagyobb címe ez a játék volt. Dinoszauruszokat idéző robotok, autóroncsok és a régi világ letűnt civilizációnak romjai közt bóklászva igazán hangulatos, elképzelhetetlenül látványos helyekre tévedhet az ember, főleg, ha valaki HDR-ben játssza (legalábbis szerintem a HDR sokat hozzátesz a látványorgiához).

Én csak most kezdtem el nem rég kijátszani. Eddig volt egy-egy próbálkozásom, de lvl 6-s szintig jutottam, majd hanyagoltam, most viszont elhatároztam, hogy végigviszem, már csak azért is, mert a játékot kölcsönbe kaptam egy barátomtól, így illik/illene kapkodni magam, ahogy  csak tudom, bár bevallom őszintén, hogy nem könnyű, ha egy olyan ember, mint én, fel akar fedezni minden zeg-zúgot a játékban, vagy legalábbis, amit lehetőségeihez mérten tud vagy észrevesz, illetve idejéhez mérten megtesz.

Ami azt illeti, én várom PC-re, néha hiányzik a billentyűzet és egér kombó, leginkább ahhoz vagyok hozzászokva. Nem tudom, hogy kacsa e a hír vagy valóban készül e PC változat, de reménykedem benne, hogy igen. Kicsit úgy hangzik az egész, mintha egy újabb bőrt szeretnének lenyúzni valamiről, de akik ki szerették volna próbálni és nem rendelkeztek PS4-l, azoknak, ha megjelenik, lehetősége nyílik erre. Mindenesetre nekem tetszik az ötlet, bár mint mondtam, én kölcsön kaptam a játékot (tehát egyértelműen nincs meg), ezért, ha később megjelenne PC-re, lehet arra venném meg. De az sincs kizárva, hogy a PS4-re is beszerzem, hisz jelenleg a dobozos verzió (árukereső szerint) 5-6 ezer környékén mozog és ez a Complete Edition, ami ugyebár tartalmazza a DLC-t is.

Egyenlőre nincs a hírről hivatalos megerősítés, sem cáfolat.

A hír forrásai: Gamepod (tavaly december) | Gamepod (január) | GameStar | Origo (tavaly december) | Origo (január)

ELŐZETESEK

Feliratkozás
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Együtt hajtunk, együtt halunk – Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk
Next post Szuperszonikus kékség – Sonic, a sündisznó
0
Would love your thoughts, please comment.x