2022.07.05.

A sas leszált! – NASA APOLLO SATURN V

A doboz

A doboz minősége a szokásos karton, viszont nagyon jól néz ki a festése. Tetszik a fekete és a kék összhatása, a doboz tetején lévő csillagozott rész és az alján lévő Föld képe. Egyszóval pofás lett.

A doboz elején a Saturn V-s rakétahordozónk épp elhagyja a Földet és történelmi küldetésre indul. Ezen a helyen pillanthatjuk meg a kötelező és elmaradhatatlan logót, a korosztály besorolást, a kódnevet, a darabszámot (ami nem véletlen sikerült 1969-re), az Apollo-program jelvényét, a hozzáadott holdkompot, a termék nevét és egy világoskék háttérszínnel rendelkező, feltörekvő csíkot, amiben a rakéta, a komp és a vízre szállásnál használt eszköz méreteit ábrázolják hüvelykben (inch) és centiméterben, ezenfelül az emberek magasságát is demonstrálják a rakétahordozóhoz képest. Természetesen, ezek mellett, a Hold szürke arca is sejtetően kacsint ránk.

A doboz mindegyik oldalára felfestették a LEGO logót és a rakéta kódnevét, a két hosszabbik, párhuzamos oldalára pedig a NASA APOLLO SATURN V felirat is felfért.
Az aljára helyezték a vonalkódot és mellészögeztek pár információt. A következő oldalon látható a holdkomp és a kabin képe. A doboz tetején a lehetséges veszélyekre hívják fel a figyelmünket, illetve kapunk 1:1 arányú USA zászlót is (egyébként ez a 6199673 számú elemre lett printelve). Az utolsó oldalon pedig a rakétát csodálhatjuk meg teljes pompájában.

A hátulsó rész beszédesebbre sikerült. Részletezi a rakéta fokozatait, egységeit, illetve a Holdra menetelt. Emellé kapunk néhány igazi fotót, sőt a Kennedy Űrközpont és az Apollo leszállóhelyek földrajzi helyét is bejelölték nekünk. Ugyanitt, ismételten szembekerülünk egy logóval és kódnévvel. A balra elhelyezkedő kék csík itt is fellelhető, de a benne rejtőző „tájékoztatók” valószínűsíthetően legtöbbünk számára lényegtelenek.

A doboz beltartalma a szépen becsomagolt útmutatóból és a zacskózott alkatrészek sokaságából áll. Két helyen nyithatod ki: az alján vagy a tetején. Én az alját választottam. Mindkét helyen 1-1 ragasztószalag rögzíti, amit egy késsel vagy szikével könnyedén el lehet vágni, a doboz megsértése nélkül.

A cikk nem ért véget, kérlek ugorj a következő oldalra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post A V12-s duruzsolása – Lamborghini Sián FPK 37
Next post Élet a pandémia idején
0
Would love your thoughts, please comment.x