2022.07.05.

A sas leszált! – NASA APOLLO SATURN V

Összegzés

Úgy gondolom, hogy azok, akik valamilyen módon kötődnek az űrhöz, azoknak kihagyhatatlan készlet (jelenleg is kapható). Fantasztikus látvány, a külső kidolgozás valami eszméletlen gyönyörű lett. Kellemes a szemnek és mosolyt csal az arcra, ha meglátod az igazit és közvetlenül az asztalodon (vagy épp ahol tárolod) ezt. 1 méter magas, a szélessége 17,9 cm.

Pozitívumok:

– azonkívül, hogy mutatós darab, tegyük hozzá, hogy a közel 2000 darabos készletről van szó, ami most sincs rossz árban, de amikor én vásároltam volt ennél olcsóbban is
– az összerakása nem igényel komolyabb tapasztalatot és egyértelműen a pozitív vonalhoz sorolnám azt a tényt is, hogy a történelmi jellege miatt olyanok is bevásárolták (vagy csak eljutott hozzájuk) a készletet, akiknek nem ez számít a fő profiljuknak (pl. Adam Savage vagy a Totalcar.hu)
– printelt elemek és az, hogy a rakéta a képes a saját „lábán” is megállni (ebben azért segít a súlya is), nem szükséges a mellékelt állványokat használni, csak ha fektetve szeretnénk tárolni – mondjuk egy polcon
– legfőképpen kiállítási darab, mint a Sián, de ha van(nak) gyereke(i)d és érdekli őket az űr, a csillagászat vagy az ehhez hasonló témák, akkor a fokozatok szétválasztásával bemutathatod nekik miként történt a Holdra szállás
– és ha lehet ilyet mondani, akkor remek „dísz”.

Negatívumok:

– talán egyszer álltam neki kicsit értetlenkedni a főhajtómű építésénél, mert nem tudtam pontosan kivenni, milyen pozícióba kellene állnia az elem(ek)nek
– elég sok benne az ismétlődő építés, ezért valakiknek ez monotonná válhat
– a hardcore emberkéknek nincs benne kihívás
– az összeépítése pár órás szórakozást nyújt csak (ha valakinek ez negatívum)
– a teteje könnyedén lejöhet (annyira nem patentos, szóval vigyázat!), ha pakolgatod és véletlenül hozzáér valamihez. Ugyanez a második fokozat levétele közben is előjöhet (lő tapasztalat), főleg, ha több erőt fektetsz bele, mint esetlegesen kellene és ennek eredményeképp a kevésbé masszívabb részek, elválva az anyarakétától, külön pályára vetemednek és űrszemétként becsapódnak a földbe.

Ha engem kérdeztek, ez egy remek készlet lett. Szerezzétek be minél előbb, amíg még nem késő. Izgalmas belegondolni, hogy mik történnek jelenleg is az űrkutatásban, pl. Artemis-program, a DART, a Perseverance (fedélzetén többek közt az én nevemmel is 🙂 ), és a kínaiak és arabok is elértek a Marsig. Remélem minél több felfedezés vár ránk és számtalan történelmi siker a következő évtizedekben.
De, aki szeretne még csipegetni a témából, annak ajánlom Az első ember c. filmet, ami az Apollo-program emberibb oldalát hivatott bemutatni.

Építési/játék élmény: 7,5
Nehézségi szint: 6,5
Kidolgozottság/látvány: 10
Ár-érték arány: 9
Építési idő: kb. 5 óra (kinek mennyi persze)

A végső pontszámom: 10

Ha hibát, félrefordítást vagy hibás megnevezést észleltek a cikkben, kérlek jelezzétek, és a lehetőségeimhez mérten javítani fogom őket minél előbb. A képek egy Huawei P10 Lite és egy Honor 20 telefonnal készültek.

Források:
Wikipédia – az első oldalon gyakorlatilag az összes forrás megtalálható.
A bevezetőben lévő Saturn V kép linkje
A bevezetőben lévő csapatkép linkje
A kiemelt kép linkje

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post A V12-s duruzsolása – Lamborghini Sián FPK 37
Next post Élet a pandémia idején
0
Would love your thoughts, please comment.x