2023.02.05.

Tényleg jön a Horizon: Zero Dawn!

Szerencsére tényleg nem volt kacsa a hír, hivatalosan is meg lett erősítve 2020. március 10.-n a Guerrilla által, hogy a Horizon: Zero Dawn jön PC-re a nyár folyamán.

Steam-en a bejelentés óta elérhető az adatlapja (jómagam már a kívánságlistára is tettem), ezenkívül kaptunk egy képet is (ez látható eme szöveg felett), ami állítólag már a PC-s verzióból van, ráadásul 21:9-es képarányban, ami sejteti, hogy a játék támogatni fogja az ultrawide monitorokat. Ez igazán jó hír, (bár jelenleg nekem csak 16:9-es monitorom van) ám ami kevésbé az, hogy még most sem ismert a hivatalos gépigény és a pontos megjelenési dátum sem (értsd: ez a hír már nem mai). 

Tippelek, de szerintem elég lesz a játéknak egy 2060-2070-s kártya (vagy ezek Super verziói), az AMD-től meg egy 5600XT- 5700XT. Ezek FullHD-ban szerintem gond nélkül hozzák a stabil 60 frame-t, nem lesz velük gond, feltéve, ha az optimalizáció nem lesz elrontva. Persze az 5700XT és a 2070 Super-től elvárnék egy 1440p-ben is legalább ilyen képkocka sebességet. És ezért is mondom azt, hogy inkább csússzon az optimalizáció miatt 1-2 hónapot, de akkor kapjunk egy rendes portot és ne legyen futtatási gondja a játéknak és/vagy ne merüljön fel semmilyen másfajta hiba, ami a játék élvezeti faktorát rontaná.

A PC-s verzió azért is ígéretes, mert (kiindulva magamból) könnyebb lesz a gépek és emberek ellen harcolni egy egér és billentyűzet kombóval, valószínűleg szebb grafikát is kapunk és szerintem a jövőben módok is készülnek hozzá. Nem beszélve arról, hogy talán egy vállalkozó szellemű csapattól magyar feliratos verziót is kaphatunk. Természetesen ez nem azt fogja jelenteni, hogy innentől fogja a PS4 exkluzív játékok sorra jelennének meg PC-re. De mindenképp örvendetes, hogy akad ilyen és épp a 2017-es év egyik legjobb játékával. 

Lehet nézni a negatív oldalát is a dolognak (pl.: lehet valaki húzza majd a száját a PC-s megjelenés miatt), én viszont megpróbálok az előnyeire koncentrálni, ennek eredményeképp a PS4-es verziót abba is hagytam és a PC-s verziót fogom végül kivinni. Steam-en pedig a Complete Edition fogjuk kapni, tehát azt a verziót, ami tartalmazza a DLC-t is és emellett néhány finomságot (pl.: ruha, íj, pack-ek, de mindez megtekinthető a Steam-es adatlapon).

Forrás(ok): Steam | GAMEPOD.hu |GAMEPOD.hu | Guerrilla Twitter
Feliratkozás
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post A szemetelés művészete
Next post Szárnyaló varjak! – Haikyuu!!
0
Would love your thoughts, please comment.x